EGVÉD Egészségvédelem

EG-VÉD Egészségügyi Szolgáltató Bt.

Kezdőlap

Bemutatkozunk

Kapcsolatfelvétel

Szolgáltatáslista

Csatlakozzon Ön is, megéri!

Az átalánydíjas szolgáltatás önkéntes alapon működik. Bármilyen típusú élelmiszerrel foglalkozó egység csatlakozhat hozzá. (boltok, vendéglátók, köz étkeztetők, pékek, szikvizesek stb.)

Átalánydíjas szolgáltatás

Szövegdoboz: < Vissza a szolgáltatáslistához

Előzmények

2004 május 1 volt a HACCP bevezetésének és működtetésének végső határideje. Ettől a határidőtől kezdve a rendszer működtetésének minden felelősége az egységet terheli.

Már a HACCP elkészítése, elkészíttetése és gyakorlás szintű alkalmazása sem ment zökkenőmentesen, és ez az egységekben tapasztalható anyagi, tárgyi és létszám hiányra vezethető vissza.

Túljutva az elkészítés és bevezetés kezdeti nehézségein, a megoldásra váró feladatoknak még korán sincs vége. A rendszert folyamatosan működtetni kell!

Ha az alkalmazás egy idő után lazul, a tényleges felügyelet elmarad, vagyis a rendszer „leül” nagyon nehéz azt később újraindítani, ismét megkövetelni.

 

Amit vállalunk:

* Éves átalánydíj keretében az egység higiénés preventív célzatú követését. Ennek keretében évi két higiénés szemle megtartása, jegyzőkönyvezve. A látogatások időpontjáról előre egyeztetünk az egység vezetőjével! Probléma esetén rendkívüli szemle is kérhető!

* A higiénés szemlék során megítéljük az egységben folytatott tevékenység higiénés feltételeit, körülményeit és gyakorlatát. Ellenőrzésre kerül az áru átvétel, betárolás, előkészítés, hőkezelés, tálalás (élelmiszer szállítás) gyakorlata. Részletesen vizsgálatra kerül a raktározási- előkészítési- és hőkezelési- mosogatási technológia. Az szemle kiterjed a berendezési tárgyak, gépek, eszközök, edényzet állapotának megítélésére.

* A feltárt hiányosságok kiküszöbölésére írásbeli javaslatokat teszünk, más javaslatokat véleményezünk.

* Vállaljuk továbbá azonnali konzultációs lehetőség biztosítását, bármely, az egységet érintő kérdésben.

* A HACCP rendszer teljes felügyelete. (felülvizsgálat, kiegészítés, mellékletek készítése ellenőrzése stb.)

* Jogszabálykövetés, és tájékoztatás az ellenőrző hatóságok által kért, követelt szabályokról.

* Oktatás (minimum tanfolyam (akkreditált képzés), HACCP oktatás)

 

Vissza a tartalomhoz

A rendszerhez való csatlakozás módja

 

1) Amennyiben kérdése van az átalánydíjas rendszerrel kapcsolatban keressen minket telefonon, vagy e-mailon. (06-30-423-1842, egved@t-online.hu )

 

2) A csatlakozás feltétele a szerződés megkötése, és az éves díj befizetése. A szerződést  kérésére, 2 példányban címére megküldjük, vagy innen is letölthető. Az aláírt szerződés egy példányát kell címünkre visszajuttatni.

 

3) A szerződés kézhez vételét követően kiállítjuk az éves számlát, melyet banki átutalással, vagy postai sárga csekken teljesíthet.

 

4) A rendszerhez újonnan csatlakozókat a belépést követően, rövid időn belül felkeressük az első szemlére.

Vissza a tartalomhoz

Tanácsadás

 

Amit a veszélyes anyagokról tudni kell

Letölthető tájékoztató anyag az egységben felhasznált tisztító és mosószerek tárolásáról, kezeléséről, jelöléséről.

A felhasznált tisztító és mosogató szerekről be kell szerezni a biztonsági adatlapokat. A biztonsági adatlapokat a forgalmazónál is be lehet szerezni (kötelességük adni!), de az Internetről is szabadon letölthető. Ez utóbbiban is segítséget tudunk nyújtani.

 

 

Ételkísérő jegy

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség előírása, hogy a szállított ételt ételkísérő jegyen kell dokumentálni. A kísérő jegy használata csak a tálalókonyhára való szállításkor vonatkozik, éthordós elvitelre NEM! (formanyomtatvány letölthető)

A szállítóedényeket a rendelet értelmében plombálni kell.

 

„A főzőkonyhákon elkészített ételek tálalókonyhákra történő szállításához ételkísérő jegyet kell kitölteni. A kísérőjegy funkciója, hogy a főzőkonyha azon tüntesse fel a kiszállított étel biztonsági, minőségi és mennyiségi adatait. A tálalókonyhán az ételek átvétele a kísérőjegyek aláírásával és 1 példány átvételével együtt történik.”